Stultiens Pensioen Consultancy
Consultants voor actuariële, civiel en fiscaalrechtelijke pensioenvraagstukken

Stultiens Pensioen Consultancy
Haammakerstraat 246
5801 TH Venray

06-12909434
info@stultienspensioen.nl

Rechtszaken

Valt een werkgever onder de verplichtstelling van pensioen VLEP

Uitspraak Parket bij de Hoge Raad 14-02-2020 (datum publicatie 06-03-2020).

Food Connect is een producent van maaltijden. Onder de werkingssfeer van het Pensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (VLEP) vallen kant-en-klare maaltijden die fabrieksmatig zijn geproduceerd waarbij de producent deze niet ter onmiddelijke consumptie levert en deze door middel van conservering klaar voor gebruik zijn (maaltijden die in een supermarkt te vinden zijn).

Food Connect produceert en levert niet-fabrieksmatig bereide en samengestelde maaltijden aan particulieren en (clienten van) (zorg)instellingen met inachtneming van de specifieke wensen van die klanten, waarbij (het grootste deel van) de door Food Connect dagelijks afgeleverde maaltijden (te weten: in een tafeltje-dek-je vorm) bestaan uit etenswaren die bedoeld zijn om onmiddelijk na levering te worden gegeten, en niet om te worden bewaard voor een later tijdstip.

Food Connect heeft (veel) weg van een (contract)cateraar. Aldus valt Food Connect logischerwijs onder de werkingssfeer van het Pensioenfonds Horeca & Catering (waar zij sinds 1 juli 2014 zijn aangesloten). Het cassatieberoep wordt dan ook verworpen.

Lees de volledige uitspraak: https://bit.ly/2wlwDmc